Search

Tiden står inte still

Ännu en dag jag inte kan redogöra för. När jag inte har arbetsdag, sover jag till kl. 07.00. Det är då dags att gå upp och ta morgonmedicinen. Sedan händer ingenting förrän jag gör morgontoalett, som märkligt nog inte sker förrän efter kl. 15.00. Jag vet inte vad som händer under dessa åtta timmar. Förmodligen fastnar jag framför tv, dator eller mobiltelefon. Det är verkligen ett slöseri med tid, för jag kommer inte ihåg att jag utfört något konkret av betydelse. Tv är att följa nyhetsutvecklingen under dagen, så det är ett sätt att hålla sig ajour. Dator och mobil är mer av social karaktär, men bara nonsens och dravel. Samtidigt så har jag inga planer för min semester, så inget får stå tillbaka när jag slösar med tiden. Men första semesterveckan är alltid grav passivitet. Det är då luften går ur mig. Nästa vecka lär jag vara otålig och energisk om det inte är för varmt.

Skönt att det är tyst från jobbet. Var bara de två första dagarna där man inte riktigt respekterade eller accepterade att jag gått på semester. På måndag kommer första periodens semesterfirare tillbaka, så frågan är om jag kontaktas då. Funderar att smyga in på jobbet på söndag för att vattna mina krukväxter. Får se. Krukväxterna är inget måste. Känns fortfarande väldigt provisoriskt med mitt arbetsrum som jag nu haft i drygt ett år. Det senaste jag hört är att pengarna är slut, finns inga för den planerade ombyggnaden som jag kommer kastas ut för, så minst ett år till får jag stanna kvar. Samtidigt har jag hört att ombyggnationen kan påbörjas precis när som helst utan förvarning. Att jag hör olika bud beror på att 1) sådana här byggprojekt är på löpande räkning och avtalad sedan flera år, vi kan inte bryta och har redan budgeterat, och 2) att vi verkligen inte har några pengar. Vem som har rätt återstår att se. Trött på flytta runt och då är krukväxterna inget måste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *