Search

Semester

Äntligen fick jag gå på semester i måndags. Strulet fortsätter på jobbet och jag har trots semester fortfarande lite koll på läget och kan göra brandkårsutryckning om det behövs. Märkligt nog så kan jag släppa jobbet ändå och slappna av. Som det ser ut nu måste jag arbeta fyra timmar min tredje semestervecka för att fakturera då där är deadline varje månad oavsett om jag är på jobbet eller inte. Nej, ingen annan kan göra jobbet då det bara jag är som är betrodd med de två behörigheter som krävs i olika datasystem. Plus att endast jag kan det där med sjukdomsklassificering och koppling till ekonomi.

Jag har på mindre än en månad sett alla 158 avsnitten av Gilmore Girls. Känns väldigt skönt att inte följa någon tv-serie just nu, inte göra några maraton. Det ger mig lite mer tid framför datorn som jag försummat gravt sedan jag hade semester senast för ett år sedan. Min dator börjar bli till åren och jag funderar på om det är dags för en ny, men det verkar inte så. Förr fick man nästan byta dator regelbundet på grund av nya Windows-versioner. Däremot så behöver jag ny mobiltelefon igen, men tycker inte det är värt pengarna. Känns inte rimligt att en mobiltelefon är fem gånger dyrare än en dator. Problemet med iPhone är att det inte går ha externt utökat minne och att operativsystemet och batteriets hållbarhet inte är det bästa. Ett fåtal appar som tar död på iPhone. Det jag inte förstår riktigt är varför appar växer i storlek och så sällan innehåller möjligheten att radera cach och annat som tynger. Android gillar jag inte alls även om prestandan är bättre på alla sätt. Android begränsar på andra sätt och iPhone är enklare samt har bättre sammankoppling med andra externa enheter.

Nej, jag har fortfarande inga planer för min semester. Jag har bokat hotell åt ömma modern med sambo som kommer lite senare i sommar. Och jag ska på miniskäggträff när norsk broder blir svensk broder. Och jag kommer nog ändå åka in till jobbet under semestern. Inte för att arbeta, utan för att vattna mina krukväxter. Ingen har behörighet ta sig in där mer än jag och två kollegor (som har semester samtidigt som jag). Tidigare år har jag haft ersättare för bevattning, men den kollegan är sjukskriven/har semester samt saknar nyckel.

Det som är lite förvånande är värmen. De senaste tre månaderna har jag haft 25-32 grader varmt dagligen, förutom kanske 2-3 dagar då det regnat. Ändå lider jag inte av värmen trots MS. Tidigare år har varit hemska. En möjlig anledning kan vara att jag har ny MS-medicinering (?) och att jag kan öppna upp/vädra bättre sedan jag fick inglasad balkong och blev av med kisseslampan (som jag givetvis fortfarande saknar). En fördel har också varit att jag på jobbet kunnat fly värmen då där är svinkallt och stark ventilation.

Nu börjar det bli mörkt tidigt om kvällen. På det viset känns det lite trist att gå på semester när det redan vänt mot mörkare årstid. Problemen på jobbet har gjort att jag fokuserat så hårt på det, att jag åter missat växlingen från vår till sommar och nu är hösten snart här. Okej, sista semesterperioden börjar inte förrän nästa vecka, men sedan är det höst på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *