Search

Borde inte, men ändå

Dokumentären på HBO Nordic om Robin Williams. Jag kan väl inte säga att det framkom något nytt, för han har alltid existerat under hela min barndom, uppväxt och vuxna liv. Det har under alla år framkommit väldigt mycket kring honom som person och hans privatliv, så jag fick ingen ny information utan snarare en sammanställning. Jo, en sak fick jag veta som jag inte uppfattat riktigt. Han var utbildad skådespelare. Som arbetslös sådan efter utbildningen började han improvisera i alla möjliga sammanhang och det ledde in till något som kan ses som ståuppkomik. Och den vägen ledde honom till att bli känd som komiker. Jag har alltid undrat lite över hur han kunde ha så många seriösa filmroller. Vilket förklaras av att han var utbildad skådespelare i botten.

Min semester fortsätter relativt ostört förutom allt jobb jag ändå utför åt arbetet. Men jag kan slappna av samtidigt och det känns som om jag har semester och är ledig trots allt. Däremot är det möjligt att jag till hösten, när jag är tillbaka på jobbet, känner att jag aldrig hade någon semester. Det arbete jag utför är egentligen inte nödvändigt – jag ändrar sidorna på intranätet. Jag måste vara kreativ. Intranätet får alltid stå tillbaka då jag inte hinner med utöver mina andra arbetsuppgifter, men det känns mer som att få vara kreativ än som jobb.

Och nu när jag är klar med Gilmore Girls, så har jag hittat en annan serie att följa; Mr. Mercedes. Än så länge bara en serie på tio avsnitt, men mer lär komma till hösten när säsong 2 börjar visas. En riktigt bra serie trots att den bygger på Stephen Kings roman. Kings romaner brukar aldrig bli sevärda på tv, men det måste vara ett undantag.

Min dygnsrytm har fuckat upp sig. Jag lägger mig som vanligt, somnar som vanligt, men kan inte sova längre än till kl. 04. Sedan måste jag upp och röra på mig (värk i kroppen). Det ger för lite sömn, vilket jag tar igen genom att sova typ 20 minuter någon gång mitt på dagen. Fortfarande för lite sömn totalt sett. Men lika bra följa denna rytm och inte försöka tvinga sig till något annat. Det blir kanske jobbigt när semestern är slut, men man anpassar sig ganska snabbt.

Eldningsförbud. Vattningsförbud. Är det inte en paradox?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *