Hjärnsläpp: Klädnypedrogen

Klädnypor

Varför har män bröstvårtor? Själv hävdar jag att man har dem för att för sitt eget höga nöjes skull sätta klädnypor i dem. Erogen zon och allt det där... Så jag fick ett önskemål om att scanna in min bröstvårta med klädnypa i. Men icke! Jag uppvisar inte min bara bringa på nätet.

Men detta alternativ till piercing kanske blir en ny trend? Som små förslag till andra visar jag nu några trevliga och vackra utsmyckningar på mig själv. Observera att smärtan från klädnyporna är intensiv och njutbar.

Huvudnyp

Förvrängd bild? Nej, jag kunde inte hålla balansen riktigt där jag stod lutad över scannern. Och jag är nykter. Faktiskt. :-)
Fyra klädnypor:
1) I luggen.
2) I ögonbrynet.
3) I överläppen.
4) I skägget.

Tänk hur det hade sett ut med en helkroppsutsmyckning!

Ovanstående hade jag i min dagbok 2000-01-25 och reaktionerna lät sig inte vänta.

I morgontidningen:

"Igår kväll gick larmet på akutmottagningen i Kristianstad. En man i 30-årsåldern kom då in med ambulans efter att ha överdoserat antalet klädnypor i huvudet. Mycket varsamt fick man avlägsna 14 lila och 19 gröna klädnypor. Två operationslag fick avlösa varandra i denna svåra uppgift. Tyvärr gick inte mannens överläpp att rädda. Senare i veckan kommer det ett lagförslag om att förbjuda inköp av klädnypor om man inte genomgått psykologisk test först. För denne man är allt hopp ute."

Klädnypor är en underskattad drog som i större doser kan medföra cirkulationschock, är man då ensam vid överdoseringen kan utgången bara bli en...

Denne unge man hade tur som upptäcktes av en ung dam som såg förloppet genom köksfönstret. Vi kommer att rekommendera till socialstyrelsen att klädnypor jämställs med narkotiskt preparat enligt gällande narkotikalagstiftning. Innehav utan tungt vägande medicinska skäl kommer förhoppningsvis att kriminaliseras.

Viss risk finns dock för att hemmatillverkningen ökar, remissutlåtanden får fälla avgörandet om innehav skall tillåtas för enskilt bruk.

MVH/ Soc. fall minst. K L Nypa

Tobbe ©

Sydnytt intervjuar ett vittne:

"Det var hemskt! Fruktansvärt! Jag såg genom hans köksfönster att det gått överstyr. Han var som tokig! Tokig säger jag!! Klädnypor i hela huvudet hade han! Jag ringde naturligtvis genast polisen och ambulans. Hur det gick för honom vet jag inte, men det var nog illa. Polisens razzia visade tydligen en omfattande illegal omsättning av importerade klädnypor från Taiwan. Nio affärskassar såg jag dem bära ut. Och det sorgliga var att man också hittade ett par skruvstäd, så man vet aldrig hur detta hade kunnat sluta. Klädnypor är ju som bekant inkörsporten till det tyngre beroendet av skruvstäd. Ja, fy f*n, så hemskt det var. Överlever han sin dumhet så borde han hamna på sluten avdelning på livstid."

Rapport intervjuar partiledare Gunnel Schülman utanför Pucklands där det pågår ett nyp-party.

"Nej, jag tror inte på socialstyrelsens skrämselpropaganda om klädnypor. Själv ska jag göra allt som står i min makt för att förhindra att lagförslaget går igenom i riksdagen. Jag har tagit mig hit för att rikta massmedias uppmärksamhet mot dessa normala människor som tar hit. De vill bara ha lite kul och dansa. Ser du dig omkring så finns här ingen som har klädnypor på sig synligt. Sedan må det vara så att vissa, ett fåtal skulle jag tro, faller för frestelsen att kanske ta en nypa då och då. Fallet i Skåne var bara ett extremfall som bottnade i dumhet."

Aftonbladet nästa dag:

"Känd partiledare gripen på Pucklands efter att ha sålt extra spänstiga klädnypor till minderåriga. Klädnyporna saknade varningstext och var inte EU-anpassade. Läs mer på sidan 4-11, mittuppslaget och baksidan."

Aftonposten idag. Repotage av Bertha Lindskog-Borre. Fotograf: Sven-Rune Mornbang.

Ett livsöde

Efter den senaste tidens rapporter om det utökade användandet av klädnypor fann jag mannen som blev rikskänd tidigare i år. På ett behandlingshem någonstans i landet sitter nu Jontas V. Rickadh. Jag fick som enda reporter en intervju med honom i veckan.

Hur började det hela?
Så här i efterhand vet jag inte så noga. Mycket har jag fått berättat för mig. Det var en januarikväll, men så mycket mer minns jag inte. Någon slog larm då man sett mig genom köksfönstret. Tydligen hade jag klädnypor i hela huvudet. I vanliga fall, vid festliga tillfällen, brukar jag sätta en klädnypa i öronsnibben, men det är också allt. Vad som gjorde att jag överdoserade så kraftigt kan jag bara spekulera i. Kanske det var ett uttryck för min besvikelse då jag på dagen blev bortglömd av flärdtjänsten.

Du hamnade initialt på akuten?
Ja. Det var där man fick amputera min överläpp. Jag fick kallbrand i den.

Jag måste få gå tillbaks i tiden och fråga dig; när upptäckte du din böjelse för klädnypor?
Jag tror jag alltid vetat om det. Redan som sexåring fann man mig lekandes med en klädnypa. Mor grät förtvivlat och trodde inte att hennes ende son "var sådan". Då lärde jag mig att dölja mitt verkliga jag. För att inte någon skulle komma på mig och tycka att jag var "konstig" så snusade och rökte jag när jag kom upp i tonåren. Men det var bara en fasad.

När kom du ut?
Jag tog steget ut ur garderoben, där jag hade gömt två klädnypor, när jag var 17 år. Det var inte jag själv som gick ut och berättade sanningen. Jag blev "outad" av en kompis som hade samma läggning som jag. Inget blev sig likt hemma efter det. Året senare fick jag ge mig av hemifrån. Jag var en skam för familjen, sa far.

Hur har man reagerat på jobbet efter avslöjandet?
Naturligtvis har jag varit mycket noga med att inte visa mitt intresse för klädnypor. För något år sedan höll man på att komma på mig med en pappersklämma på näsan. Men jag lyckades slingra mig ur frågorna. Jag blev en mästare på att dölja sanningen. När jag köpte klädnypor, så gjorde jag det i olika affärer. Ibland kunde jag åka flera mil till någon affär där jag visste ingen kände mig. Men nu sedan jag avslöjats med mitt tunga klädnypeberoende har jobbet stöttat mig mycket. Man säger att man ser fram mot den dag då jag kommer åter.

Jontas nya utseende Hur har det senaste året varit?
Tufft. Jag har bl a genomgått en plastikoperation. Den blev ganska lyckad. Jag kom på ett sätt att gå förbi de tradionella vårdköerna. Jag fick i och för sig betala ur egen ficka, men jag kom till omedelbart. Djursjukhuset i Helsingborg har varit fantastiska. De har återskapat mitt ansikte och ingen märker längre att jag tidigare förlorat min överläpp.

Och behandlingshemmet?
Jo, jag har kommit till rätta. Nästa år kanske jag får permission. Den första månaden rymde jag ofta. Varje gång hittade man mig vid ett klädstreck i någons trädgård.

Jag hörde ett rykte som sa att någon köpt optionsrätten för historien om ditt liv?
Ja. Andrew Lloyd Webber har köpt den rätten. Han har tre år på sig att göra något innan rättigheten går förlorad. Senast igår var han i kontakt med mig och han har redan gjort två låtar till musikalen "Clothes-peg", som arbetsnamnet är.

Det går bra för dig märker jag. Då får jag avslutningsvis önska dig lycka till i framtiden
Tack.

Efter att ha gjort denna intervjun tidigare i veckan har tyvärr Jontas fått ett svårt återfall. Man fann 392 klädnypor insmugglat på behandlingshemmet. Föreståndare Knut-Göran Wrang kan inte förklara hur detta gått till. Som en konsekvens är nu Jontas förflyttad till S:t Börjes mentalsjukhus. Troligtvis kommer det att krävas Tingsrättens godkännande för ett frisläppande i framtiden. Hur det blir med musikalen är idag inte känt.

Klädnypedrogen spred sig som en löpeld över landet!

"Missbruket av klädnypor sprider sig uppåt i landet och uppåt i åldrarna. Igår fick Akademiska sjukhuset i Uppsala ta emot en person som hade överdoserat å det grövsta. Han var hårt ansatt av drogen och med nöd och näppe lyckades läkarna att rädda hans liv. Polis, sjukhuspersonal och socialarbetare varnar nu för dess utbredning. Gunilla Hermansson på drogjouren i Uppsala är närmast chockad över drogens snabba spridning och omedelbara beroendeframkallning. Anhöriga till den drabbade (som för övrigt troligtvis aldrig mer kommer att kunna bli kontaktbar) vill att foton från akutmottagningen publiceras för att tjäna som avskräckande exempel. Lägenhhetsinnehavaren är anhållen i sin frånvaro för spridande av livsfarligt narkotiskt preparat. Nedan visas den drabbade strax efter ankomst till mottagningen. Hans anhöriga vill att han förblir anonym"

Tobbe ©

Lokal morgontidning:

Igår vid lunchtid sågs en naken man, med en klädnypa på näsan, springandes genom lokala Kristianstad. Vittnen uppger också att han ska ha skrikit "ropen skalla, klädnypor åt alla".

Då han passerade Lilla Torg uppges han ha stannat upp för att på en bänk ha dansat fågeldansen i takt med klockspelet kl 12. Då lossnade hans klädnypa som träffa en förbipasserande (Ulla-Gun Löök, 92 år) som fått uppsöka sjukhus pga chock.

Innan ordningsvakter eller polis hunnit komma till platsen, hade mannen hunnit bege sig därifrån. Vissa källor vill påstå att detta är mannen som i förra veckan rymde från S:t Börjes mentalsjukhus. Ingen där vill ge någon kommentar. Om det verkligen är Jontas V. Rickadh det handlar om, så uppmanas invånarna i Kristanstads kommun att låsa om tvättstugorna och spela dansbandsmusik på högsta volym för att skrämma bort honom.

Polisen uppger att man nu ska försöka fånga in den förrymda mentalpatienten med följande Jysk-annons.

Än är inte det sista sagt i denna sorgliga historia. Vi återkommer med fler rapporter efter hand.

Fyra år senare hade hollywoodfilmen premiär efter att musikalversionen gått om intet. Jontas däremot fann man aldrig även om det finns misstankar om att han flytt Skåne och bosatt sig någon annanstans i landet under annan identitet.