Search

Semester 2023 inledd

Semestern är nu inledd. Samtidigt som jag stämplade ut från jobbet i dag, fick jag ett mejl där man önskade omfattande uttag och sammanställning av statistik. Som den workaholic jag är, så fullständigt struntade jag i mejlet. För jag har semester och kommer jobba en hel del extra under semestern ändå, men aldrig att jag kommer vara andra behjälplig då. Det jag ”tvingas” jobba extra i sommar är deadlines jag har och där jag inte kan bli ersatt av någon annan. Att komma med ”krav” om statistik (som inte är mitt jobb men ingen annan förstår) mitt i sommaren är direkt oförskämt. Mejlet innehöll heller ingen information om när man önskade statistiken. Eller att jag inte behövde göra det akut eller i sommar. Bara ett krav. Jag har redan ignorerat andra jobbmejl i förra veckan med motiveringen att jag har tillräckligt mycket som behöver avverkas innan min semester börjar. Och nu har den påbörjats. Vill man ha min hjälp får man ringa. Mejl ignorerar jag i några månader eller tills man ringer mig. Det är så jag sållar i arbetsuppgifterna där alla sliter och drar i mig. Det är bekvämt att kontakta mig. För jag kan lösa allt. Det betyder inte att jag vill eller ska lösa allt åt alla. Det är slött kontakta mig.

Semester för mig innebär projekt, sånt jag inte hunnit/orkat åtgärda när jag jobbat. Sommarens semesterprojekt är, förutom att jag behöver planta om några krukväxter, att gå igenom fyra 4 av 7 garderober där det råder kaos. Jag vet inte ens vad jag har för oanvända men användbara klädesplagg där. Min vikt är alltid ett problem. Jag har otroligt mycket kläder i enormt många olika storlekar. Det är väl ekonomiskt av mig att spara eftersom jag över tid pendlar så mycket fram och tillbaka i vikt, men saker och ting blir faktiskt omoderna för alltid också. Jag behöver röja. Så kan jag fylla på med lite nytt. Det är tråkigt att utrymmen alltid är begränsade. Alla människor borde med stigande ålder få uppgraderade boendeformer med mer utrymme men till oförändrad kostnad. Så man slapp kasta och sortera saker.

Tusan! Nu hör jag Springsteen på Ullevi. Lösryckt, diffust, brötigt. Det verkar inte vara gynnsam vindriktning. Skönt. Hoppas jag inte störs för mycket då jag vill lägga mig nu och i lugn och ro titta på IG-reels.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *