Search

Queer Question

Om bojkott av varor egentligen hjälper eller är befogat, är svårt att säga. Jag förstår varför man gör det, men det skadar nog inte nämnvärt ekonomiskt även om anseendet kanske tar lite stryk tillfälligt. Förstår vi hur mycket Marabou är inblandat produktmässigt i det vi köper? Nu är jag ingen storkonsument, men har en guilty pleasure som jag kommer fortsätta med tills det är tomt i varuhyllorna. Never stop.

Däremot minns jag en annan handelsbojkott som var lite jobbigare. Alla åren då vi tvingades köpa av ur begränsat utbud av apelsinjuice. I stort sett fanns det bara Bravo att tillgå. Väldigt sött. Väldigt dyrt. När vi hävde bojkotten efter apartheidregimen i Sydafrika, fick vi ett större utbud av apelsinjuice när vi åter började köpa apelsiner därifrån.

Dagens ögonbrynshöjare måste vara att EU beslutat att exkludera Q från hbtqi. Av ideologiska skäl går inte alla medlemsländer med på att inkludera queer. Märkligt. Hur kan man plocka ut just queer? Nå, men vi är fortfarande en regnbågsfamilj oavsett vad olika länders justitieministrar säger. Även om Sverige inte inkluderade Q förrän 2012, och Sverige måste följa EU-beslut, så har jag en känsla av att man inte kan backa bandet utan att åter införa straffarbete (minst). Men det är så här vi förlorar rättigheter. Försvarar vi inte Q så försvinner snart H, B, T, I och + också. Vunnen mark kan återtas av andra krafter om vi inte är vaksamma. Det pågår ständigt ett anfallskrig mot hbtqi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *