Search

Minne

I dag skulle Gazzy blivit 25 år. För tolv år sedan fick jag lämna in henne på service men fick aldrig tillbaka henne. Jag försöker att inte tänka för ofta på hur sjuk hon var (njursvikt), och hur rädd hon var när jag sista stunden fick sitta med henne i min famn.

I förgår skulle farmor blivit 115 år, men hon avled redan 1999. Inget av detta hade jag känt till om inte en kusin på minnesdagen på Facebook publicerat ett foto av gravstenen. Jo, jag visste att farmor inte levde, det fick min far besked om men jag mindes inte när det var. Så, farmor var född 1908. Det som överraskade mig lite var att jag också fick se hennes flicknamn. Åberg? Men hon var ju finska?! Kunde inte ett ord svenska! Ändå ”svenskt” flicknamn?! Jag förstår inte. Och hennes bror hette då inte Åberg i efternamn. Eller var han inte hennes bror? Så många frågor… Den enda jag kan fråga är ömma modern som kanske minns vad min far berättat.

Nå, många efternamn har passerat i släkten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *