Search

Bloggosfären…

…är märklig. Om den nu fortfarande existerar, är mer än jag har kännedom om. Insikten jag fick i dag efter ett kvarts sekel av bloggande, är att människor försvunnit. Då menar jag inte att de slutat blogga och man förlorat kontkaten med dem. Det jag menar är att det finns bloggare jag känt och hängt med, som inte längre är i livet. Åtminstone fyra kan jag på rak arm namnge utan att behöva söka i minnet. Fyra som jag såg som vänner just för att vi ingick i samma bloggosfär, träffats på olika bloggträffar samt hängt privat. Men jag är försiktig när jag skriver att det är vänner – jag namnger dem inte. För när de dog tog det fyr i helvete när jag påstod mig sakna dem, för deras familjer ansåg inte att jag hade rätt för att kalla dem vänner eftersom det ”bara” var bloggrelaterat. Vilket är ett sätt att nervärdera och inte förstå vänskap. Det känns fortfarande ledsamt att tänka på dem som tidigare fanns där och inte få prata om det. Så märkligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *