Search

Eller

Kanske jag ska passa på att blogga så länge domän och webbhotell är betalade? Typ valuta för pengarna?

Eller så lider jag av semesterleda. En av sju veckor avverkade och det är bara streaming, streaming, streaming. Jag har aldrig förstått RuPaul’s Drag Race, men det beror nog mest på att jag aldrig följt det och bara sett glimtar från enstaka avsnitt. Men för att få sammanhang behöver man se ALLT FRÅN BÖRJAN vilket är möjligt via Netflix. I’m hooked.

Förra veckan besökte jag tandläkaren och blev hemskickad direkt då jag saknar immunförsvar och de inte kunde garantera min säkerhet mot smitta. Lösningen är att de skickat remiss till käkkirurgen på sjukhuset för att man där kan hålla allting sterilt och personalen har rätt skyddsutrustning. Frågan är hur jag tar mig till sjukhuset om smittorisken är så stor? Flärdtjänst… chaufförerna som klänger på en och som inte använder någon som helst skyddsutrustning. Men eftersom jag fått en remiss till käkkirurgen så är det vårdgaranti som gäller – 3 månader.

Det är lite tröttsamt att fortfarande vara i karantän hemma. I september förväntas jag vara åter på jobbet vilket är ett krav från arbetsgivaren. Men det är fortfarande pandemi. Alla restriktioner har återinförts på jobbet då smittspridningen covid är utom kontroll. Det gäller att vara fullvaccinerad och då TROR man att det skyddar mot allvarlig sjukdom och död. Jag är inte vaccinerad. Eller. Jag var vaccinerad men har inte fyllt på efter dos 3 då jag inte utvecklar några antikroppar. Därmed är jag utsatt för mycket hög risk för allvarlig sjukdom och död och får inte bli smittad på några villkor. Så… hur länge ska jag behöva vänta på att få ett skydd, eller att pandemin försvinner, eller hur jag ska lösa situationen där jag faktiskt behöver lämna min bostad för arbete och andra ”måsten” som innebär att man inte kan hålla avstånd? Det känns ganska hopplöst att inte få några svar då ingen vet. Jag uppmanas en massa – sjukvården säger att jag måste isolera mig, arbetsgivaren säger att jag inte kan fortsätta arbeta heltid på distans. Hösten är otäck. Och smittspridning kommer bli än värre. Att nya vaccin tas fram betyder inte något för min del eftersom jag inte kan utveckla antikroppar. Hade covid-16 existerat så hade jag hunnit få vaccin och utveckla antikroppar innan min MS-medicinering sattes in. Det är den som gör att jag inte kan utveckla antikroppar och MS-medicinen kan de inte på några villkor ta bort då dödlighet och sjukdom är värre än covid och utan eller med annan MS-medicinering.

Tabletter mot covid är på gång för dem som saknar skydd av vaccinering. Som ska sättas in först när man blivit smittad av covid om inom timmar/dagar. Man TROR att tabletterna kan bromsa covidförloppet.

Det är märkligt att det fortfarande finns så lite data kring covid. Och hur lever alla andra som inte har skydd mot covid? Alla andra med MS… alla som genomgått organtransplantation…? Tydligen får jag inte ställa sådana frågor p.g.a. sekretess även om jag inte pekar ut enskild person.

Eller så tänker jag för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *