Search

Avstängd

Hissen är avstängd. Min isolering blev därmed ofrivillig, begränsande och utom min kontroll. Öh, i motsats till pandemin. Nej, men jag kommer inte åt mitt postfack på bottenplan. Ligger där en kallelse till vårdcentralen gör vaccination mot covid-19 så är det inget jag får kännedom om. Vilket kvittar eftersom jag inte kommer ut och kan ta mig till vårdcentralen ändå.

Hissen har varit ur funktion hela måndagen, men repetitör höll på med den från tidig morgon till sen kväll. Hela tisdagen har hissen varit fortsatt avstängd. Men någon repetitör har inte varit ute i dag. Så gissningsvis fungerar den inte onsdag heller.

Förmodligen har husvärden lagt information till mig i postfacket. På bottenplan. Dit hissen inte kan ta mig.

I minst 5 av 9 lägenheter sitter vi i rullstol. En hiss. Som är avstängd… tillsvidare? Detta begränsar vår rörlighet enormt, som om inte rullstol i sig innebär en begränsning.

Jag är irriterad. Ger lite ångest och panik också. Vi är inspärrade. Hissen FÅR aldrig vara ur funktion!

Kommunen tänkte aldrig igenom detta när de upplät alla lägenheter i denna uppgången till personer med funktionshinder. Detta var take it or leave it även om det kändes som utpressning. Hissen är egentligen för liten då det är en möbelhiss (en soffa får inte in och går inte ta manuellt i den extremt smala trappan). Och bara en hiss är också hissreparatörerna genom åren chockerats över när de insett hur många rullstolar och rollatorer här är. För det innebär också slitage på hissen vilket den inte pallar. Bevisligen.

Detta är en skam. Och förnedrande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *