Search

Sommardagar

I fyra dagar har jag haft ömma modern med sambo hos mig. Eller. Jag bokade hotell åt dem för övernattning då jag har ganska trångt och saknar sovplatser. Det är första gången på fem år (minst) som jag träffat moderns sambo. Anledning 1: Jag kan fortfarande inte ta mig till Skåne (30 mil) på grund av MS. Anledning 2: Sambon är i dag 84 år och han har också svårt med resor och byten. Att det gick nu beror på att de flyttat en mil och då är det buss+tåg+spårvagn istället för gå+buss+tåg+tåg+spårvagn. Sedan de flyttade kom de långt ifrån kollektivtrafik, men nu bor de i samma byhåla som gammelmoster som körde dem till busshållplatsen.

Det har varit lugna dagar. Vad annat kan man begära när det varit 34,1 grader varmt (i tisdags)? Men jag upplever inte värmen som jobbig om jag bara får vara i stillhet inomhus. Annars har nog det varit jobbigast i dag när det endast varit 26 grader. Hög luftfuktighet gör det svårt med andningen, men jag har också i dag varit extremtrött (MS-tröttheten?) där jag inte ens orkat sitta upp. Jag har fått ligga.

Jag vet inte vad jag riktigt tycker om att börja jobba på måndag. Det har känts mer okej att jobbar timmar under semestern hemifrån än att behöva ta till jobbet och tvångsarbeta åtta timmar. Förmodligen blir det jobbigt av andra anledningar att återgå i tjänst. Det där med att ventilationen där stängdes av i måndags och ska vara avstängd i fem veckor. Innan satt jag i tillluft från AC, men då tvillingavdelningen saknade ventilation så stänger man nu av allt för att kunna ge dem också syre. Är det outhärdligt på jobbet så får jag väl finna någon annanstans att sitta. I semestertider finns det gått om lediga skrivbord, men jag behöver väldigt mycket packning med mig om jag förflyttar mig. Innan jag började med rollator så skiftade jag skrivbord ganska ofta och hade en rejäl vagn med mig.

Förresten. Det är EuroPride nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *