Search

Rullar på

Tydligen ska något akutmöte ske på jobbet mellan arbetsgivare och fack, vet inte varför. Gissningsvis beror det på att det är svensk sommar inom svensk sjukvård vilket beskriver ganska tydligt vad det kan innebära. Av den anledningen drogs jag åter in i jobbet under min semester då man behöver sammanställa läget inför mötet. Mötet kommer jag undan, men jag behövde kolla upp arbetsbelastningen. Denna sommar måste gå till historien. Inte som den varmaste på minst 260 år, utan på grund av att jag inte tillåts ha någon semester.

Senare i veckan ska åter jobba på min semester då jag nu har ekonomisk deadline på jobbet. Och på måndag är mina tre veckor över och jag ska åter officiellt. Officiellt! Arbeta… Men veckan är lång. Förutom ofrivilligt arbete ska jag under dessa semesterdagar hinna med öm moder, samt förbipasserande norrman som vill träffa mig innan han blir svensk. Så trots allt känner jag att jag denna vecka – om jag än har en del att göra – har uträttat något mer än slita på soffan. Ganska skönt att kunna besvara frågor om ”vad gjorde du på din semester”. Vore skandal om jag inte träffade ett enda skägg under min ledighet. Ja, norrmannen har skägg. Riktiga karlar har skägg.

Ett påstående jag inte höll med om för fem år sedan. Då var det hipsters som hade små korta ”skägg”. Vad blev det av alla hipsters? Började de äta kött, gå upp i vikt och låta skägget växa till ordentlig längd? En kan hoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *