Search

Ofrivillig omstart

När den här hemsidan skapades för evigheter sedan, så hade jag mer än bara en nätdagbok. Jag hade flera delsidor med olika teman. För att göra det enklare för mig själv, så hade jag min nätdagbok under subdomän. Men nätdagboken blev en blogg och jag tröttnade på att ha en hemsida med spretande innehåll. Därför fick bloggen ersätta hela min hemsida och hamnade i toppen på huvuddomänen. Detta har gällt fram tills för ett par veckor sedan.

Subdomänen är nu återaktiverad (temporärt?) då bloggen som låg på huvuddomänen fått skadlig kod och webbhotellet spärrat hela bloggen. När de tittade närmare på min källkod på webbhotellet, så visade det sig att bloggen blivit hackad redan 2016. Därmed finns ingen aktuell användbar backup för bloggen, utan den är raderad av webbhotellet. Själv har jag min blogg 1999-2017 sparad som PDF, men sista året har jag ingen kopia av. Så det är bara att börja om från början. Eller fortsätta som om ingenting hänt. Jag tror på det sistnämnda. Frågan är om jag ska låta ”nya” bloggen ligga kvar på subdomän eller flytta den till huvddomän. Just nu känner jag inte för att lägga någon tid på detta, utan jag stannar här på subdomänen tills jag meddelar annat.

Surt? Ja, jo, kanske. Min tilltro till webhotellet har fått sig en törn. Annars bryr jag mig inte så mycket då min blogg är färskvara till innehållet. När jag väl skrivit av mig något, så är det passerat och ointressant.

2 thoughts on “Ofrivillig omstart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *